تصاویر بیشتر
برای مشاهده هر عکس، بر روی آن کلیک کنید
اجلاس سراسری خانواده ورزش چوگو به مناسبت روز ملی چوگو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزشهای همگانی، آیین اجلاس سراسری خانواده ورزش چوگوی ایران با حضور مسئولان انجمن ورزش چوگو، دکتر توحید خانواری، رییس دفتر امور مشترک انجمنها و کمیتههای فدراسیون ورزشهای همگانی، دکتر جعفر یعقوبی، کارشناس میز برجـام نمایندگیِ بروکسل و امور دوجانبه روابط جمهـوری اسلامی ایران با کمیسیون اروپـا و دیگر مهمانان برگزار شد.
طالب رجبپور، رئیس انجمن ورزش چوگوی ایران گفت: ما قائل برآنیم که پس از فروپاشی ایران ساسانی و بعد حمله مغول آنچه که توانست ایران تهاجم دیده را سامان بدهد و بین مردم پیوند فرهنگی برقرار کند و همچنین جغرافیای سیاسی وفرهنگی ایران را بازسازی کند زبان فارسی بود لذا همین زبان فارسی کمک کرد تا آثار تاریخی، تمدنی و فرهنگی به نسلها انتقال یابد و از بين نرود. مستندات ادبی فراوانی حکایت از قدمت این بازی کهن دارد از جمله استاد جلال خالقی مطلق، پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی دقیقا به این بازی در زمان اردشیر پسر بابک پسر ساسان اشاره کرده است. ابوریحان بیرونی نیز تصریح دارد که در زمان جمشید که ۷۰۰ سال بر ایران سلطنت کرده در جشنهایشان چند بازی بومی از جمله چوب و گوی را انجام میدادند.
🔸️ رجبپور با اشاره به فرا رسیدن یکم تيرماه " روز ملی چوگو " خطاب به مسئولان کمیتههای متناظر بیان کرد: روز ملی چوگو از روزهای با اهمیت برای این ورزش است چون در تقویم فدراسیون ورزشهای همگانی به ثبت رسیده و لازم است برنامههای متنوع داشته و با رسانهها و خبرگزاریها از چنین روزی سخن بگوئید و بهترین فرصتها رقم بزنید.
همچنین دکتر توحید خانواری، رییس دفتر امور مشترک انجمنهای فدراسیون ورزشهای همگانی با تاکید بر لزوم تبادل فرهنگی با کشورهای همسایه برای رشد این رشته اصیل ایرانی، گفت: اشتراک فرهنگی با کشورهای همسایه ضمن تقویت ورزش چوگو در بُعد ملی در ابعاد دیگر نیز حائز اهمیت است. در سایه فراهم شدن تعاملات طرفینی که ابعاد انسانی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... را داراست این تقویت شکل میگیرد، چون موجب نوآوری بیشتر، حفظ منابع انسانی، استفاده بهتر از ظرفیتهای موجود و افزایش بهرهوری میشود.
انتهای پیام/
برای مشاهده هر عکس، بر روی آن کلیک کنید