چاپ        ارسال به دوست

افشین ملایی در مصاحبه رادیو:

اولویت اول ورزش کشور باید تغییر کند/ با استاندارد جهانی فاصله داریم

به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزش های همگانی، افشین ملایی که امروز سه شنبه به مناسبت هفته تربیت بدنی و ورزش با برنامه تهران ورزشی رادیو تهران صحبت می کرد ضمن بیان این مطلب افزود: طبق آمار سرانه ورزشی هر ایرانی برابر با ۷۰ سانتی متر است اما این تمام مسئله نیست، تنها برخورداری از زیرساخت و اماکن ورزشی موضوعیت ندارد بلکه بهره وری امکان باید مورد توجه قرار بگیرد. بخش قابل ۹۲ درصد اماکن ورزشی وزارتخانه ها، ارگان ها و نهاد ها در اختیار عموم مردم نیست و تنها ۸ درصد اماکن ورزشی ارگانها و نهادها در اختیار عموم مردم است.

رئیس فدراسیون ورزش های همگانی با تاکید بر ضرورت بازگشایی اماکن ورزشی وزارتخانه ها و ارگانها بر روی مردم افزود: در صورتی که اماکن ورزشی وزارتخانه ها، ارگانها و نهادها به روی مردم گشوده شود اتفاق بزرگی رقم خواهد خورد. 

ملایی ادامه داد: فدراسیون ورزش های همگانی را از اقدامات کلیشه ای و رویداد محور خارج کرده ایم و فدراسیون را با معنای بزرگتری در معرض قضاوت قرار داده ایم.

رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: نباید ورزش را با کسب مدال ارزیابی کرد، باید سهم ورزش را در کاهش کم تحرکی ملی در نظر گرفت، سهم ورزش در بهبود روند کیفی نیروهای کار چقدر است؟‌ سهم ورزش در بهبود شرایط آموزشی دانشجویان و دانش آموزان کشور چقدر است؟‌ ما مسئله کم تحرکی را به عنوان مسئله نخست ورزش کشور مطرح کرده ایم، اما متاسفانه با وجود اقدامات و تلاشهای قابل قبولی که در سطح کشور توسط تمام ارگانهای ذی ربط ورزش همگانی انجام شده است آمار نشان می دهد که اثربخشی اقدامات ما به اندازه ای نیست که کم تحرکی را کاهش بدهد، آمارها نشان می دهد ۶۴ درصد بانوان ما طبق آخرین سرشماری مرکز آمار دچار کم تحرکی هستند. 

ملایی ادامه داد: میانگین فعالیت ورزشی ایرانیان در سال ۱۳۹۹، تنها ۱۳ دقیقه است و اگر هر ایرانی روزانه ۱۳ دقیقه ورزش کند، با میانگین تراز هفتگی سازمان بهداشت جهانی که با ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه فاصله دارد. به طور کل مجموع فعالیت بدنی هفتگی ایرانیان ۹۱ دقیقه است که از تراز جهانی بسیار فاصله دارد و نمی تواند سلامتی آنها را تامین بکند. 

وی با تاکید بر این که ما در معرض تشدید و تعمیق کم تحرکی هستیم بیان داشت: ما در گام دوم انقلاب و در چهل سال دوم به اولویت ورزش نخست کشور باید تغییر کند و به جای پرداختن صرف به ورزش قهرمانی باید، و باید و باید به سلامت عمومی در قالب توسعه ورزش همگانی از طریق اجرای طرح های ملی که مبتنی بر کاهش موانع مشارکت اقشار مختلف مردم در فعالیت ورزشی باشد حرکت کنیم،‌ اگر این اراده ملی در بین سیاست گذاران کشور، در وزارت ورزش و جوانان و نهاد های حاکمیتی ما شکل بگیرد، این قابلیت با توجه به منابع انسانی کشور در ورزش وجود دارد که ما طرح های موثری را برای کاهش کم تحرکی ملی اجرا کنیم، در غیر این صورت بر اساس مطالعه روندی که در کشور انجام دادیم، افزایش قابل توجهی خواهد یافت و با پیامدهای وخیم و غیر قابل جبرانی مواجه خواهیم شد. 

ملایی ادامه داد: بر اساس گزارش مرکز ملی آمار، کرونا بر تمامی فعالیت های ورزشی کشور تاثیر گذاشت، تقریبا ۴۶ درصد جمعیت بالای ۱۵ سال کشور که ورزش می کنند، ۳۷ درصد از جمعیت فوق در داخل خانه ورزش می کنند و از پویش های آگاهی بخش ما و سایر منابع مانند شهرداری ها و نیروهای مسلح استفاده می کنند و تلاش کرده اند این کم تحرکی را مدیریت کنند. ‌بنابراین بیشترین محلی که مردم در آن ورزش کرده اند خانه بوده است. 

وی گفت: تقریبا و تحقیقا عمده مردم کشور ما به این اصل باور دارند که ورزش برای بهزیستی و ارتقای سطح زندگی آنها لازم است اما نکته ای اصلی این است که برای مشارکت مردم در فعالیت بدنی چه موانعی وجود دارد، اگر اقشار جمعیتی را مدر نظر قرار بدهیم، آگاهی از موانع مشارکت دانشجویان، آگاهی از موانع مشارکت دانش آموزان و نیروهای مسلح و کارکنان دولت، ما باید بر روی موانع کاهش مشارکت سرمایه گذاری کنیم، طبق مطالعات تطبیقی، مردم زمان کافی برای ورزش کردن ندارند، یا آن گروه عظیمی که دوست دارند ورزش کنند دسترسی آسان به مکان های کیفیت ندارند، الان قیمت ورزش برای یک خانواده چهار نفره امر بسیار گرانی است، آن هم در شرایطی که خط فقر ۱۰ میلیون تومان تعریف شده است. با توجه به مسائل اقتصادی امر بسیار دشواری است که یک خانواده ورزش را مسئله نخست زندگی خود قرار بدهد کما اینکه باید مسئله نخست باشد. 

افشین ملایی با تاکید بر اینکه مسئله ورزش همگانی نه تنها باید مسئله نخست ورزش کشور باشد بلکه باید مسئله نخست حاکمیت باشد، یادآور شد: کم تحرکی ۶۴ درصدی بانوان دیگر مسئله یک وزارت خانه نیست، بلکه مسئله کل کشور است، پیامدهای کم تحرکی در کاهش باروری ملی و تولید مثل، تسریع پیری جمعیت، کاهش توان امنیتی و رزمی کشور، افزایش بیماری های ناشی از کم تحرکی که آمار مرگ و میر ناشی از کم تحرکی بیش از ۸۱ درصد است، خواهد بود، این یعنی بحران کم تحرکی ملی بدل بزودی بدل به یک فاجعه ملی خواهد شد. 

رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی در خاتمه بیان داشت: دولت ها باید بر روی اموری سرمایه گذاری کنند که دارای بازدهی مثبت است، یعنی وقتی بر روی توسعه ورزش همگانی سرمایه گذاری میکنید، عملا هزینه نمی کنید بلکه از بسیاری از بحران های ناشی از کم تحرکی در آینده دور و نزدیک پیشگیری می کنید. سر ریز سرمایه گذاری بر روی ورزش همگانی از زوایای مختلف قابل رویت است و پیامدهای اجتماعی بسیار مثبتی دارد.  اگر می خواهید حال مردم خوب شود، باید موانع مشارکت مردم در ورزش را رفع کنیم و زمینه را برای ورزش ارزان قیمت مردم فراهم کنیم.


١٥:٢١ - سه شنبه ٢٧ مهر ١٤٠٠    /    شماره : ١٠٨٤    /    تعداد نمایش : ١٨٦٧